O nas

Centrum Techniki Dentystycznej Kadent System to jedna z największych i najnowocześniejszych placówek tego typu w Polsce o przeszło 20 letnim doświadczeniu na rynku.

Właściciel i założyciel – Krzysztof  Kruszyński  obecnie lekarz dentysta, firmę matkę założył w roku 1992 w Lublinie pod nazwą  „PROT-DENT”.  W roku 1999 otworzył filię w Rzeszowie, która następnie ewoluowała w samodzielną jednostkę tj. w Centrum Techniki Dentystycznej Kadent System.  Pierwotnie mieściła się ona na ul. Naruszewicza w dniu dzisiejszym jej lokalizacja to Rzeszów al. Rejtana 31 C.

Okres działania Kadent System to czas dynamicznego rozwoju branży protetyczno-stomatologicznej co miało bezpośredni wpływ jego obecny kształt. Stałe ulepszanie technologii, wprowadzanie nowych materiałów, badania naukowe, podnoszenie kwalifikacji personelu i standardów produkcji to cele realizowane w tym czasie.

Do roku 2013 branżą wiodąca była technika dentystyczna, która jasno określała kierunki rozwoju i profil działania. W roku 2013 przy laboratorium powstał gabinet dentystyczny „Laboratorium Pięknego Uśmiechu.” Umożliwiło to pracę techników dentystycznych z lekarzami dentystami bezpośrednio przy pacjentach. Stanowiło to przełom w działalności firmy, gdyż dzięki temu jakość usług świadczonych  dla gabinetów z zewnątrz diametralnie się poprawiła i cały czas dzięki temu doświadczeniu jest ulepszana. Laboratorium wraz z gabinetem stanowi interdyscyplinarny zespół fachowców bardzo często konsultujących najtrudniejsze przypadki medyczne w zakresie leczenia protetycznego ze swoimi partnerami lekarzami dentystami.

Placówka obecnie zatrudnia ok  30 osób wąsko specjalizujących  się w swoich dziedzinach. Zajmuje powierzchnię 300 m2 w samodzielnym lokalu w centrum Rzeszowa.

Współpraca z Centrum Techniki Dentystycznej Kadent System to gwarancja jakości, bezpieczeństwa i solidności. Przynależność do Ogólnopolskiej Izby Gospodarczej Techników Dentystycznych, stosowane standardy unijne. Wszystko to jest potwierdzone certyfikatem każdorazowo wystawianym przy specyfikacji produktów.